Mijn favorieten

Je huis verkopen, 6 tips

Je huis verkopen is anno nu meestal niet zo heel erg moeilijk. De huizenmarkt staat stevig onder spanning en soms staan kopers zelfs in de rij. Toch komt er bij een huis verkopen meer kijken dan alleen een bord in de tuin met TE KOOP. Je verkoopt je huis natuurlijk het liefst snel maar wel tegen de juiste prijs. Lees hier 6 tips hoe je huis te verkopen zonder zorgen.

Bepaal de juiste vraagprijs met de juiste verkoopmakelaar
Natuurlijk kun je je huis helemaal zelf verkopen, tegen de prijs die je denkt dat het waard is, maar dit is niet zo verstandig. De kans dat je te hoog inzet en kopers afschrikt of te laag gaat waardoor je eigenlijk te weinig krijgt, is groot. Ga daarom voor advies altijd naar een beëdigd NVM makelaar, zodat je een reële prijs voor je huis kunt vragen.

Een opgeruimd huis
Heb je eenmaal de verkoopprijs vastgesteld dan wordt het tijd voor actie. Zorg dat je huis opgeruimd wordt zodat potentiele kopers tijdens een bezichtiging kunnen zien hoe mooi en ruim je huis is. Begin met het weggooien van alles dat overbodig is en zet grote spullen tijdelijk op zolder. Zorg ook dat de was is weggeruimd en dat er nergens rommel ligt.

Een neutraal huis
Zorg in huis voor een neutrale uitstraling. Haal het merendeel aan planten weg en zet enkele vazen met verse bloemen neer. Zorg dat er geen persoonlijke foto’s in de kamers staan en verwijder briefjes en tekeningen van de koelkast. Lucht het huis zodat het fris ruikt en heb je huisdieren? Laat deze dan uit logeren gaan.

Achterstallig onderhoud
Kleine gebreken waar je vaak zelf geen last van hebt, zoals matig schilderwerk, een lekkende kraan of een versleten trap, vallen bij kopers altijd op. Zorg dan ook dat deze verholpen zijn voordat er iemand komt kijken. Heb je ergens een heftige kleur op de muur? Een likje (witte) verf doet wonderen.

Foto’s
Beelden zeggen meer dan woorden. Goede foto’s van je huis en/of een video zijn dan ook belangrijk. Laat ze wel door een professional maken, zodat je huis er goed uitziet. Laat ook zeker een verkoopbrochure maken, deze betaalt zich zeker terug.

Bezichtigen en onderhandelen
Heb je geïnteresseerde kopers die je huis willen komen bezichtigen? Laat dit dan doen door de makelaar. Vaak worden kritische vragen gesteld en kun je die niet altijd rationeel beantwoorden. In een huis zit nu eenmaal altijd emotie. Dat geldt ook voor het onderhandeltraject. Laat dit over aan de makelaar. Hij zal het beste voor jou willen en dus niet akkoord gaan met minder.

Heb je hulp nodig bij het verkopen van je huis? Schakel dan Van Der Beek Makelaars in. Kopers en verkopers verbinden is waar wij goed in zijn.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring