Mijn favorieten

Op zoek naar je droomhuis


Zelf doen of samen met Jack?
Het zoeken naar een nieuwe woning is soms een echte speurtocht. Zeker in een markt met weinig aanbod.

  • Welke woning past bij jou?
  • Een tuin op het zuiden of toch een dakterras?
  • Hoeveel kamers heb je nodig?
  • In welke plaats en buurt?
 
Een woning kopen is niet iets dat je dagelijks doet.
Het is daarom prettig als iemand je goed advies kan geven over de actuele woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch bod.
Jack kan je daarmee prima helpen!

Als je op zoek wilt gaan naar een nieuwe woning, kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen met Jack.
Je kunt het aankoopproces van begin tot einde door hem laten regelen of je kiest voor bepaalde gedeelten van zijn dienstverlening. Het pakket aan activiteiten dat je afspreekt, bepaalt ook hier de hoogte van Jack zijn beloning voor de aankoop van je woning.

TIP: inventariseer je financiële mogelijkheden
Je doet er verstandig aan je financiële mogelijkheden vooraf goed te laten uitzoeken door een onafhankelijk Erkend Hypotheekadviseur.


Het aankoopproces
Als de afspraken over de dienstverlening zijn gemaakt, kan het aankoopproces beginnen.

Stap 1  Geschikte woning zoeken
Jack kan je helpen bij het zoeken naar een woning die bij je past. Hij zal je aanraden een kijkje te nemen in de gemeenten/buurten/wijken die je aanspreken. Zo krijg je inzicht in de voorzieningen die er in je (nieuwe) woonomgeving zijn en welke je belangrijk vindt.
Check www.funda.nl regelmatig op nieuwe woningen, zodat je steeds beter weet wat je wilt kopen.
Jack vergelijkt je woonwensen met de woningen in de NVM-database. Door zijn ervaring kan hij een goede selectie maken uit het actuele aanbod om zo tot de juiste match te komen. Hij heeft kennis van de lokale woningmarkt en heeft snel zicht op de woningen die nieuw op de markt komen.
Jack kan je zo veel speurwerk uit handen nemen.

Stap 2: Bezichtigingen
Als je je oog op een woning hebt laten vallen is het tijd voor een nadere kennismaking. Je zou de eerste bezichtiging zelf kunnen doen, maar veel beter is dat Jack een bezichtigingsafspraak regelt en je begeleidt.
Jack zal de woning kritisch bekijken op staat van onderhoud, gebreken of reparaties. Hij kan je ook tips geven over verbouwingen en je adviseren een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.

Stap 3: Extra onderzoek
Als je hart sneller gaat kloppen bij een bepaalde woning, vraag dan advies aan Jack of het nodig is een bouwkundig specialist in te schakelen. Op die manier kan de exacte staat van de woning in kaart worden gebracht. Hij kan je hiervoor doorverwijzen naar een onafhankelijk specialist.
Daarnaast neemt hij je werk uit handen door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld:

• Bestemmingsplannen
• Milieuaspecten
• Relevante gegevens in het Kadaster
• Status en verplichtingen van Vereniging van Eigenaren
• Gemeente- en provinciebepalingen
• Aanwezigheid van het energielabel

Stap 4: Onderhandelen
Als je een bepaalde woning wilt kopen adviseert Jack als je aankoop-makelaar je over de beste biedingsstrategie op basis van alle verzamelde informatie. Hij helpt je bij het vaststellen van een strategisch openingsbod. Als taxateur heeft hij veel
ervaring met het bepalen van de juiste waarde en in de NVM-database kan hij zien wat de marktwaarde is van vergelijkbare woningen.
Bij het uitbrengen van het bod, kan hij - indien gewenst – deze van ontbindende voorwaarden voorzien. Een voorbeeld daarvan is die voor de financiering. Op basis van deze voorwaarden kan een koopovereenkomst alsnog ontbonden worden.

Stap 5: Ondertekening Koopovereenkomst
Als de verkoper je bod heeft geaccepteerd, kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Je loopt deze samen met Jack door om zeker te zijn dat alles klopt. Hij let in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat.
Als alles in orde is dan ondertekenen jij en de verkoper de koopovereenkomst. Jij en de verkoper ontvangen een kopie van de overeenkomst.
Zodra de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend ontstaat de koop. De makelaar stuurt de getekende koopovereenkomst naar de notaris, samen met een kopie van je paspoort of rijbewijs.

Drie dagen bedenktijd
Als jij en de verkoper de koopovereenkomst hebben ondertekend, gaat de wettelijke
bedenktijd van drie dagen voor de koper in. Dat betekent dat je binnen deze tijd alsnog kunt afzien van de koop.

Stap 6: Je woning financieren
Wanneer de koopovereenkomst getekend is dien je je financiering definitief rond te maken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een hypotheek.
Jack is geen hypotheekadviseur. Vandaar dat hij je verwijst naar een onafhankelijk Erkend Hypotheekadviseur.

Stap 7: Naar de notaris
Als een datum is vastgesteld voor de overdracht van de woning, is het afwachten tot de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte heeft voorbereid. Meestal krijg je een paar dagen voor de levering van de notaris een
concept-leveringsakte, een concept-hypotheekakte en een nota van afrekening.

Op de dag van overdracht doorloop je het volgende proces:
• Vlak voor de overdracht inspecteer je samen Jack de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd.
• Daarna ga je naar de notaris en teken je de akte van levering en de hypotheekakte. Normaal gesproken zal Jack daarbij aanwezig zijn.

Gefeliciteerd! Je bent eindelijk eigenaar van je eigen huis!

No cure, no pay

Voor de aankoopbemiddeling betaalt u een courtage. Deze is afhankelijk van het door u gekozen dienstenpakket. En… no cure no pay.


 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring